8.10.2013

"Saçlarınızı Hergün Yıkayarak Yağlı Saçlardan Kurtulamazsınız."
Saç derisinin kendine özgü koruyucu florası olduğunu ve bakımının özenle yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar her gün saç yıkamanın zararlı olabileceğini ve bunun sebeplerini açıkladı.Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşin Köktürk, saç derisinin kendine özgü koruyucu florası olduğunu, bakımının özenle yapılması gerektiğini söyledi.

"Sık Yıkamakla Yağlı Saçlardan Kurtulamazsnız"

Bazı insanların saçlarım "çok yağlı" diyerek sık sık yıkadığını belirten Prof. Dr. Köktürk, "Bu davranış doğru değil, sık yıkamakla yağlı saçlardan kurtulunmaz. Sık yıkamak saçlı derinin koruyucu florasını bozar" dedi.
Sık yıkamanın deride bulunan koruyucu bakterileri yok ettiğini belirterek bunun kepeklenme ve saç dökülmesine yol açabileceğini kaydeden Köktürk şöyle dedi:

"Koruyucu tabaka yok olduğu gibi deride istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine de neden olabilir. En sağlıklı olanı saçların haftada 3 gün PH değeri 5,5 olan şampuanla yıkanmasıdır. Ayrıca yıkama sırasında çok sıcak su yerine ılık su kullanılmalı." Köktürk, saçlara uygulanan jöle ve boya gibi kimyasal uygulamaların uzun süre kalmaması gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Bu ürünler de saçın ve saç derisinin doğal yapısını bozuyor, saçları güçsüzleştiriyor. Saçın maruz kaldığı kimyasal etkinin uzamaması için jöle kullanan kişiler gün sonunda saçlarını muhakkak yıkamalı."

0 comments:

Yorum Gönder